פרק 3- מה שמתבשל בלב. היכרות עם עולם הטיפול בבישול עם ד"ר איילת ברק
טיפול בבישול- איילת ברק
מה זה טיפול בבישול?
תחום טיפול יחסית צעיר שהוא חלק מטיפול באומנויות, הוא משתמש במטבח ובאופן הבישול, בבחירה של התבשילים, באופן והאכילה או יעוד הבישול כדי להבין משהו לגבי צרכים, התמודדויות ואתגרים שיש למטופל.
מטופל נפגש במטבח עם מטפל או מטפלת, מבשלים ומדברים. דרך הבישול המשותף והקשר שנוצר ניתן לעבוד על דפוסים וכן עוזרים לו להתמודד עם התנהגויות או מצוקות, קשיים וחסכים שמפריעים בחיי המטופל.
הסטינג הטיפולי הוא במטבח ואורך המפגש הוא לרוב שעה.
הטיפול מתאים עבור כל מי שמוצא את המטבח מקום משמעותי בשבילו או בשבילה.
טיפול בבישול יכול להתאים גם לילדים, מתבגרים, מבוגרים ולעיתים גם בהפרעות אכילה.
איך נראה טיפול במטבח?
הפרק מציג תיאור מקרה מעניין ועל תהליך התקדמות בתהליך- מבישול משותף לבישול יחיד, בסוג הבחירה של המזונות- חמים ומנחמים שמזכירים טעם של בית, על חלוקת התפקידים והתנהלות במטבח, ועוד ועוד.
מה מסתתר מאחורי בחירות בישוליות של אנשים, ומה הם הצרכים של האדם, שמתבטאים דרך האוכל?
יש סיבה לכל בחירה.
מה הם החומרים הנבחרים? מי שמפחד מאובדן שליטה עשוי לבחור בחומרים קשים שקל להשתלט עליהם ואולי דווקא נרצה להציע להם חומרים נוזליים שהם פחות נשלטים.
במטבח יש המון סוגי כלים והם יכולים לעזור בצורת החשיפה של הרגלים ודפוסים.
גם סוג המתכונים מראה על הבחירה, יש כאלה שצריכים את הודאות, יש כאלה שאוהבים הפתעות, יש כאלה שמתחילים להכין מבלי להבין אם יש את כל החומרים. צורת ההתנהלות מעידה על התנהלות בחיים, ובמטבח ממש אפשר לראות את זה. העלאת המודעות מאפשרת לבחור מה משרת את האדם ומה לא.
אילו מערכות יחסים ודפוסים נתפסים דרך הבישול.
מרגע הלידה תינוקות מייצרים את מערכות יחסים עם הדמויות המשמעותיות שמגדלות אותן דרך האכלה, בדרך בה הם מוזנים וכך הם לומדים את העולם.
נוצרים דפוסים שהם אבן הבסיס של הנפש שלנו ואיך שאנחנו נייצר מערכת יחסים. כשאנשים מגיעים למטבח הציפיות שלהם איך יזינו אותם, כמה חשבו עליהם וכו' הם פונקציות שנחשפות דרך הבישול המשותף.
במטבח ניתן למצוא את הדרך יחד, דרך עשיה ודרך שיחה. במפגש ניתן גם לבדוק גבולות ולהציב גבולות ועל גבולות צריך לדבר.
לסיכום:
מרחב טיפולי במטבח פותח דלת להמון רבדים וביטויים בטיפול.
לפודקאסטים נוספים לחץ.י כאן