פרק 3 של סדנת בישול לדיאטנים: תזונה מבוססת צומח- מסבחה חצילים שרופים וסלסת עגבניות חריפה
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
מסבחה חצילים שרופים וסלסת עגבניות חריפה
מצרכים ל8 מנות:
- 5 חצילים בינוניים (ניתן להחליף ב- 2 צנצנות של בשר חציל קלוי)
- 4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בקפוא/ שימורים)
- 4 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- רבע כוס עלי אורגנו טרי (או כף אורגנו מיובש)
- 2 כפות לימון כבוש קצוץ (או קליפה מגוררת מ- 2 לימונים)
- כפית כמון
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית פלפל שחור
- כפית מלח
לסלסת עגבניות
- 2 שיני שום קלופות
- מיץ מ- 2 יח' לימון
- חצי פלפל חריף ירוק (אפשר לשים יותר, תלוי ברמת האהבה שלכם לחריף)
- חצי כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
להגשה
- טחינה דלילה (מערבבים טחינה גולמית שאוהבים עם מים קרים)
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 240 מעלות וקולים את החצילים כ- 30 דקות עד שהקליפה חרוכה מכל הצדדים. מסלקים את רוב הקליפה וקוצצים את החציל. אם משתמשים בחציל קלוי מוכן, מדלגים על שלב זה.
- אם משתמשים בחומוס קפוא, מבשלים את גרגירי החומוס כ- 20 דקות עד שמתרככים מאוד. מסננים ושומרים על חצי כוס ממי הבישול.
- מחממים סיר רחב עם שמן הזית, השום, האורגנו והלימון הכבוש ומטגנים על עוצמה נמוכה 3-4 דקות.
- מוסיפים את גרגירי החומוס+ מי הבישול, בשר החציל והתבלינים ומערבבים. מבשלים על עוצמה נמוכה כ- 5 דקות.
- לסלסה: מכניסים את כל הרכיבים, למעט העגבניות למעבד מזון וטוחנים היטב.
- מוסיפים את העגבניות וטוחנים בפולסים למחית גסה.
- מגישים: בצלחת רחבה מורחים טחינה בנדיבות, שופכים מעל את המסבחה ומפזרים מעל סלסת עגבניות ופטרוזיליה.