אודי ברקן, דיאטן קליני ושף הציג שלושה מתכונים במפגש פורום דור העתיד.
אודי ברקן, דיאטן קליני ושף הציג שלושה מתכונים במפגש פורום דור העתיד. במתכונים יש דגש על מרקם קראנצ'י כדרך להעשיר את הטעם.
שניצל לתנור בציפוי אגוזי לוז, תפוז, סילאן ועשבי תיבול | גרסת חזה עוף
מצרכים:
- 1.5 ק"ג חזה עוף ללא עצם מחולק ליחידות "פרפר"
- 9 כפות מיונז הלמנס לייט
- כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפיות סילאן
- חצי כפית צ'ילי גרוס
- מיץ וקליפה מגוררת מ2 תפוזים
- 3 כפות רוטב סויה קנור
- 50 גרם אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס
- 2-3 כוסות פירורי לחם "שניצל ולתנור"
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 200 מעלות
- פורסים כל "פרפר" חזה עוף ל 3 פרוסות
- מערבבים את האגוזים עם פירורי הלחם ומעבירים לקערה
- מערבבים את שאר החומרים למעט חזה העוף ומעבירים לקערה
- טובלים את פרוסות חזה העוף בשני הצדדים בתערובת המיונז- רצוי להשרות את חזות העוף בתערובת מספר שעות ואפילו לילה אבל במידת הצורך ניתן להעביר ישירות לתערובת הפירורים.
- מעבירים את חזות העוף לתערובת הפירורים
- "מדביקים" את תערובת פירורי הלחם לכיסוי מלא של חזות עוף ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור החם ואופים 8-10 דקות.
- מוציאים את חזות העוף והופכים צד.
- בינתיים מעבירים את התנור למצב של גריל עליון ומכוונים לטמפ' מקסימלית.
- לאחר מספר דקות מחזירים את חזות העוף לתנור ל 2-3 דקות נוספות עד שמשחים.
- אופציה נוספת ללא גריל התנור היא להפוך את חזות העוף ולהחזיר לתנור ב200 מעלות ל 5-6 דקות.
- ניתן לחתוך את חזות העוף לחתיכות קטנות יותר ואז לקצר בכמה דקות את זמני האפייה.
- ניתן לגוון עם עשבי תיבול שונים, קארי, וג'ינג'ר.
שניצל לתנור בציפוי אגוזי לוז, תפוז, סילאן ועשבי תיבול | גרסת דג סלמון
- 1.5 ק"ג דג סלמון טרי ללא עור (לבקש ממוכר הדגים להוריד את העור)
- 9 כפות מיונז הלמנס לייט
- כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפיות סילאן
- חצי כפית צ'ילי גרוס
- מיץ וקליפה מגוררת מ 2 תפוזים
- 3 כפות רוטב סויה קנור
- 50 גרם אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס
- 2-3 כוסות פירורי לחם "שניצל ולתנור"
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 200 מעלות
- פורסים את הסלמון לרצועות
- מערבבים את האגוזים עם פירורי הלחם ומעבירים לקערה
- מערבבים את שאר החומרים למעט הסלמון ומעבירים לקערה
- טובלים את רצועות הסלמון בשני הצדדים בתערובת המיונז. רצוי להשרות את הסלמון בתערובת מספר שעות ואפילו לילה אבל במידת הצורך ניתן להעביר ישירות לתערובת הפירורים.
- מעבירים את הסלמון לתערובת הפירורים.
- "מדביקים" את תערובת פירורי הלחם לכיסוי מלא של רצועות הסלמון ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור החם ואופים 8 דקות.
- מוציאים את רצועות הסלמון והופכים צד.
- בינתיים מעבירים את התנור למצב של גריל עליון ומכוונים לטמפ' מקסימלית.
- לאחר מספר דקות מחזירים את הסלמון לתנור ל 2-3 דקות נוספות עד שמשחים.
- אופציה נוספת ללא גריל התנור היא להפוך את רצועות הסלמון ולהחזיר לתנור ב200 מעלות ל5-6 דקות.
- ניתן לגוון עם עשבי תיבול שונים, קארי, וג'ינג'ר.
כרובית פריכה בטחינה, שומשום, כמון ,נענע ולימון
המצרכים:
- 2 ראשי כרובית מפורקים לפרחים
- 1 כוס טחינה גולמית
- חצי כוס מים
- כוס עלי נענע קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- כפית זעתר יבש
- חצי כפית כמון טחון
- קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים
- 2 כוסות פירורי לחם "שניצל ולתנור"
- 4 כפות שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית
- מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים כ 10 דקות עד לריכוך חלקי או לחלופין מרככים את הכרובית במיקרוגל (מכניסים לכלי מתאים למיקרוגל ומפעילים ל8 דקות).
- מערבבים את הטחינה עם שאר החומרים למעט הכרובית, פירורי הלחם והשומשום.
- מערבבים בקערה נפרדת את פירורי הלחם והשומשום.
- מורחים את פרחי הכרובית בתערובת הטחינה מכל הצדדים.
- מעבירים את פרחי הכרובית לקערת פירורי הלחם והשומשום ומצפים היטב
- מעבירים את הכרוביות לתבנית עם נייר אפייה
- מכניסים לתנור החם ואופים כ 15 דקות עד שזהוב היטב
- ניתן לא לפרק את הכרובית לפרחים אלא לבשל ואז לאפות שלמה. במצב כזה זמני הבישול והאפייה יתארכו כל אחד בכ 5 דקות
- ניתן להכין מירקות שונים (לדוגמא פרוסות חציל או פרוסות קישוא). במקרה כזה אין צורך בבישול מראש- אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 10 דקות מכל צד.