כיצד ניתן להפחית נתרן באוכל ועדיין ליהנות ממנו? מחקר חדש מצא ששימוש בעשבים ובתבלינים עוזר בהפחתה.
מחקר אמריקאי חדש מצא את מה שאנשי מקצוע יודעים כבר מזמן: שימוש בעשבים ובתבלינים באוכל עשוי להקל על אנשים לעשות בחירות בריאות יותר באוכל.
המחקר התמקד באנשים שכבר סבלו ממחלות בעקבות ניהול לא נכון של אורח החיים: 88% מהם סבלו מיתר לחץ דם, 63% סבלו מסוכרת ומ- BMI גבוה מ- 30.
חלק מהמשתתפים במחקר עברו שיעורי בישול ולימוד על תבלינים. ממוצע של צריכת נתרן ביממה הייתה נמוכה יותר בקרב אלו שלמדו בישול ושימוש בתבלינים מאשר אלו שלא: 956.8 מ"ג פחות ליום.
התזונאית של יוניליוור טוענת כי כחלק מהפחתות הנתרן במוצרים ביוניליוור נהוג לשלב תבלינים איכותיים במוצרי המזון, והמחקר הנ"ל מראה כי כאשר ממזערים חסמים לשינוי להתנהגות טובה, קל יותר לאנשים לדבוק באורח חיים בריא יותר.