מה השפעתו של שימוש באשלגן כתחליף או כמפחית נתרן? מחקר חדש בדק.
במקביל לצריכת הנתרן בעולם שממשיכה לעלות, טכנולוגיה של שימוש באשלגן להפחתת הנתרן במזונות ממשיכה להתפתח. השפעתו הפוטנציאלית של האשלגן לא נבדקה.
כעת, מחקר חדש של יוניליוור, שהתפרסם בכתב העת Nutrients והשתמש בסקר המזון הלאומי בהולנד בדק את השפעתה של דיאטת הנתרן כאשר נעשה שימוש באשלגן.
קריטריונים של נתרן למוצרים ספציפיים יושמו על כל המזונות בסקר, כדי לאפשר צריכה יומית מקסימאלית של 5 גרם נתרן. ההשפעה של פורמולה חדשה במוצרים ע"י הפחתת 20%, 50% ו-100% נתרן במוצר והחלפתו באשלגן, שימשה כמודל תיאורטי.
בקו ההתחלה של החציון צריכת האשלגן היומית הייתה 3334 מ"ג. עליה בצריכת אשלגן של 453 מ"ג ליום נראתה כאשר 20% יושם כתחליף; עליה של 674 מ"ג ליום נראתה כאשר 50% יושם כתחליף; עליה של 733 מ"ג ליום נראתה כאשר יושם 100% כתחליף.
לפורמולה החדשה הייתה ההשפעה הגדולה ביותר על לחם, פירות וירקות מעובדים, חטיפים ובשר מעובד. החלפת נתרן באשלגן בהתאמה הנכונה תביא לצריכת כמות אשלגן מומלצת ליום (לפחות 3510 מ"ג). שינוי בצריכה של נתרן ואשלגן לפי מודל זה עשוי להיות בטוח יותר לאוכלוסייה הבוגרת מאחר שהצריכה נשארת תואמת את הנחיות ה- EFSA.
בהתבסס על המידע ממודל זה, אשלגן נראה כתחליף בטוח וחיוני לנתרן במוצרי מזון.