תזונה בריאה יכולה לשפר את יכולות הקריאה של ילדים בשלוש השנים הראשונות בבי"ס, כך עולה ממחקר חדש בפינלנד.

מחקר פיני חדש של אוניברסיטת פינלנד המזרחית ואוניברסיטת יבסקילה, אשר פורסם בכתב העת European Journal Of Nutrition, עקב אחר 161 תלמידם בגילאים 6-8, מכיתה א' ועד כיתה ג'. החוקרים ניתחו את הרגלי התזונה של הילדים באמצעות יומני מזון, והעריכו את כישוריהם הלימודיים באמצעות מבחנים סטנדרטיים.
ככל שתזונת הילדים דמתה לדיאטת הים הבלטי וההמלצות הפיניות לתזונה – התומכות בתזונה עשירה בירקות, בפירות ובפירות יער, בדגים, בדגנים מלאים ובשומן לא רווי, כמו גם בהמעטה בבשר אדום, במוצרים מומתקים ובשומן רווי – כך נחשבה התזונה לבריאה יותר.
תוצאות המחקר הראו שילדים שהתמידו בדיאטת הים הבלטי וההמלצות הפיניות לתזונה, הצליחו יותר במבחני מיומנות בקריאה, לעומת ילדים שתזונתם נחשבה ללא בריאה.
ממצאי מחקר זה מספקים ראיות נוספות המצביעות על חשיבות התזונה הבריאה על הישגים לימודיים.
בשנת 2015 פורסם מחקר בכתב העת Public Health Nutrition, שמצא כי לאכילת ארוחת בוקר יש השפעה חיובית על ביצועים של תלמידים בבית ספר, כאשר גם לאיכות ארוחת הבוקר השפעה מרובה. גם חוקרים מאוניברסיטת קרדיף מצאו כי ילדים שאכלו ארוחת בוקר היו בעלי סיכוי כפול לקבל ציונים גבוהים יותר מהממוצע, בהשוואה לילדים שלא אכלו ארוחת בוקר. עם זאת, ילדים שאכלו ארוחת בוקר לא מזינה, כגון צ'יפס וממתקים, לא הראו שיפור כלל. בשנת 2013 התפרסם מחקר בכתב העת PLOS ONE של אוניברסיטת אוקספורד, אשר מצא כי רמות גבוהות של חומצת אומגה 3 שיפרה את יכולות הריכוז והלמידה של תלמידים. אומגה 3, הנמצאת בדגים, כגון סלומון, נמצאה קשורה לשיפור בקריאה, בזיכרון ולמעט מבעיות ההתנהגות.