השימוש התעשייתי בשומן טראנס במזונות שונים נמצא על סדר היום התזונתי מזה מספר שנים. עם זאת בחודשים האחרונים יצאו מספר עדכונים משמעותיים מרשויות הבריאות באירופה ובארה"ב אודות השימוש בשומן טראנס בתעשיית המזון, ואנו כחברה מובילה שכבר ביצעה מהלכים משמעותיים בתחום, ומאז 2012 אין שומן טראנס ממקור תעשייתי במזונות המיוצרים על ידינו ראינו לנכון לעדכן אתכם […]
השימוש התעשייתי בשומן טראנס במזונות שונים נמצא על סדר היום התזונתי מזה מספר שנים. עם זאת בחודשים האחרונים יצאו מספר עדכונים משמעותיים מרשויות הבריאות באירופה ובארה"ב אודות השימוש בשומן טראנס בתעשיית המזון, ואנו כחברה מובילה שכבר ביצעה מהלכים משמעותיים בתחום, ומאז 2012 אין שומן טראנס ממקור תעשייתי במזונות המיוצרים על ידינו ראינו לנכון לעדכן אתכם בהתפתחויות אלו:
- מה ההבדל אם בכלל בין טראנס תעשייתי לטראנס טבעי : מבנה חומצות שומן הטרנס הטבעי והמסחרי הוא שונה. אך נמצא כי לכל אחד מסוגי שומן הטראנס יש אפקט דומה על HDL ו- LDL כמו גם על יחס סך כולסטרול ל- HDL. עוד אנו מדווחים על מחקר חדש שמצא כי המחקרים שפורסמו בשנים האחרונות ולא מצאו קשר מוגבר בין נטישת חומצות שומן רוויות בחמאה ושמנת לבין התקפי לב, הם ככל הנראה שגויים.
- מרגרינה או חמאה? בהמשך למחקר שמצא כי שומן רווי כן קשור לעליה באירוע לב, ושעדיף לעבור לשימוש במזונות המכילים שומן בלתי רווי כגון מרגרינה, הבאנו בפניכם השוואה של ערכי התזונה של מרגרינה מול חמאה, והתוצאות מדברות בעד עצמן, פחות שומן טראנס יש במרגרינה…
לחצו על המצגת על מנת לקרוא ולהעמיק: