ניהול מים על ידי תעשייה מהווה ענין מרכזי לשימור איכות הסביבה
המים הם הבסיס לחיים שלנו כאן. תעשיית המזון הגלובלית עושה שימוש נרחב במים, והארגון Ceres שהוא ארגון ללא מטרות רווח החליט לבדוק מי מחברות המזון הגדולות עושה את הפעולות הנדרשות לפעילות ברת קיימא עם מים.
על פי הארגון תעשיית המזון ככלל משתמש ב-70% מהמים בעולם. למרות שיש חברות המתנהגות כאילו מים יהיו משאב אינסופי וזמין, ישנו איום של מחסור מים בעולם, וכן איום של זיהום מקורות המים. על כן הארגון ביקש לבדוק אילו חברות נותנות התייחסות ומענה לנושא. הארגון דרג 37 יצרניות מזון מובילות בארה"ב לפי יעילות ופעילות ברת קיימא בקשר עם ניצול מים.
הדוח הנקרא, “Feeding Ourselves Thirsty: How the Food Sector is Managing Global "Water Risks מבצע בדיקה השוואתית של תעשיות מזון ארוז, משקאות, בשר וחברות חקלאיות, ומדרג את החברות על סולם מספרי מ-1 עד 100 לגבי ניהול הספקת מי השתיה. בנוסף הדוח מספק המלצות לשיפור ההתנהלות בתחום. ברוק ברטון מנהל בכיר בתחום המים בעמותה, ואחד מכותבי הדוח אמר: "החדשות הטובות הן שחברות המזון מתחילות להגיב לסיכונים להספקת המים, אך עליהן להעמיק עוד יותר את פעילותן"
הדירוג:
הדירוג החברות התבצע לפי תעשייה והחברות ואלו החברות שזכו לניקוד המירבי:
מזון ארוז: יוניליוור עם 70 נקודות מתוך 100 וזהו גם הציון הגבוה ביותר בכל הקטגוריות.
משקאות: קוקה קולה עם 67 נקודות
בשר: סמית'פילד פוד עם 38 נקודות
מוצרים חקלאיים: באנג' עם 29 נקודות.
ככלל מציינים עורכי הדוח כי חברות המשאות והמזון הארוז קיבלו ציונים גבוהים משמעותית מתעשיית הבשר והמוצרים החקלאיים.
לדברי עורכי הדוח עדיין חסרה בחברות רבות בתחום מדיניות ברורה לטיפול בשאלת המים, מדדים תהליכים ופיקוח אפקטיבי. רק מעטות מציעות תמריצים כלכליים לספקים על מנת לסייע להם לשמור ולהתנהל באופן נכון יותר מבחינת יעילות הניצול של המים.