מחקר חדש שנערך על ידי צוות ממכון המחקר של יוניליוור בולארדיגן, בשיתוף עם צוות מחברת הייעוץ RVK מבלגיה, מצא כי Catechin פנול שמקורו בתה ירוק וניתן לאנשים בריאים שיפר באופן צנוע את התפקוד של כלי הדם הקטנים. המחקר פורסם בכתב העת Nutrients. ההתעניינות במרכיבי צמח התה התגברה בשנים האחרונות, בייחוד ניתנת תשומת לב לתכולת הפוליפנולים […]
"החוקרים סיכמו אם כן שישנה השפעה מסוימת לטובה של Catechin על התפקוד של כלי הדם הקטנים בגוף".
מחקר חדש שנערך על ידי צוות ממכון המחקר של יוניליוור בולארדיגן, בשיתוף עם צוות מחברת הייעוץ RVK מבלגיה, מצא כי Catechin פנול שמקורו בתה ירוק וניתן לאנשים בריאים שיפר באופן צנוע את התפקוד של כלי הדם הקטנים. המחקר פורסם בכתב העת Nutrients.
ההתעניינות במרכיבי צמח התה התגברה בשנים האחרונות, בייחוד ניתנת תשומת לב לתכולת הפוליפנולים הגבוהה של הצמח. עלה של תה ירוק מכיל 30-40% של פוליפנולים הניתנים להוצאה באמצעות מים, כאשר התה השחור מכיל רק 3-10% של פוליפנולים.
החומרים שתועדו באופן נרחב במחקר כמסייעים לתפקוד המיקרוווסקולרי הם ה-Theaflavins הקיימים רק בתה שחור. חומרים אלה נוצרים לאחר תהליך החמצון של ה- Catechin בעלים. החוקרים ביקשו להשוות את האפקט של החומרים הללו לאלו של ה-Catechin שמקורו בתה הירוק.
המחקר: תוצאות דומות
החוקרים ביצעו מחקר כפול סמיות שכלל 24 נבדקים בריאים. בששה ימים שונים קיבלו הנחקרים מנה אחת של 500 מ"ג של Cathchin או מנות של Theaflavins במינונים שונים הנעים בין 100 ל-500 מ"ג או פלצבו.
החוקרים בדקו את איכות התפקוד המיקרווסקולרי באמצעות Pulse Amplitude Tonometry הנקרא גם EndoPAT בזמן הבסיסי ולאחר מכן 2,4 ו-6 שעות לאחר הנטילה. השיפור בתפקוד הנמדד באמצעות (reactive hyperemia index (RHI מצא שיפור במינונים של 500 מ"ג הן של Catechin והן של Theaflavins, כאשר האפקט נעלם במינונים נמוכים יותר של ה-Theaflavins.
החוקרים סיכמו אם כן שישנה השפעה מסוימת לטובה של Catechin על התפקוד של כלי הדם הקטנים בגוף. המחקר מוסיף מידע על היכולות של החומרים הללו גם בתה ירוק שאינו מכיל את ה Theaflavins לסייע בתפקוד המיקרוווסקולרי. אם כי ההשפעה היחסית מינורית של הקפסולות של החומר המבודד מרמזות כי מרכיבים נוספים בתה ככל הנראה תורמים להשפעה החיובית על כלי הדם הקטנים.