אכן מחקר מעניין- ב-20 נשים. מספר שכמובן לא יכול להביא להמלצות.
אבל אני יכולה להביא מספר הסברים ביולוגיים אפשריים וכמה מחקרים נוספים באותו נושא:
ההשפעה של אומגה-3 יכולה להיות מווסתת בחלקה, דרך הכנסת אומגה-3 ארוכות שרשרת לפוספוליפידים בממברנה. כתוצאה מכך יש ירידה בתגובה החימצונית ועליה בייצור ציטוקינים נוגדי חימצון.
קיימים מספר מחקרים בהם הראו שתוספת אומגה-3 אכן מפחיתה את החימצון הריאקטיבי ועידוד בתגובה של סינתזת שריר – במדידות במעבדה.
במחקר ב-70 נשים בגיל 60-85, מתן של אומגה-3, 4 גרם ליום עיכב את הירידה הצפויה במסת השריר ואת הירידה בכוח, לאחר 6 חודשים. Am J Clin Nutr. 2015 Jul;102(1):115-22
במחקר אחר, ב45 נשים בגיל ממוצע של 64, תוספת 2 גרם אומגה-3 ל-90 ימים ול-150 ימים, יחד עם פעילות כוח, שיפרה את תגובת השריר, ומהירות קימה בכיסא, בקבוצות האומגה-3 יותר מהשיפור שנצפה בקבוצת הפעילות בלבד. Am J Clin Nutr. 2012 Feb;95(2):428-36
יחד עם זאת, חשוב לציין, שאין הוכחות גורפות ל-אומגה-3 כתוסף ארגוגני (משפר ביצועים או התאוששות) בספורט. בנוסף, מומלץ לקשישים לאכול ארוחות עם 25 גרם חלבון ו- 3 גרם לאוצין כדי למנוע אובדן מסת שריר ולבנות שריר בשילוב עם פעילות גופנית. לפיכך, מחקרים שרוצים להוכיח חשיבותה של אומגה-3, צריכים להשוות אותה עם התזונה הנ"ל.
-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 6 שנים, חודש 1 ע"י אילת סיגל.