אל לנו לטעות, ראשית חומצה לינולאית אומגה-6 היא חומצה אמינית חיונית, כך שבכל מקרה מומלץ לצרוך אותה.
אירגון הבריאות העולמי ואירגון המזון והחקלאות ממליצים לצרוך עד 9% מהאנרגיה מחומצה לינולית -כ- 20 גרם ליום לאישה ו- 25 גרם ליום לגבר. לפי ה- DRI מדובר ב- 5-10%. כלומר, בדיאטה ים תיכונית שאמורה להכיל 20% מהקלוריות משומן חד בלתי רווי ו- 10% מהקלוריות מאומגה-6, כמות הקלוריות מאומגה- 3 אמורה להיות 0.6-1.2% מהקלוריות והשאר שומן רווי
משום מה לא הצלחתי להיכנס למאמר המלא כדי לבדוק אם התוצאות מתוקננות לצריכת אומגה-3. אני מסופקת. ההמלצה היא להעלות את צריכה חומצות שומן אומגה-3 אבל לא בהכרח להפחית את אומגה-6 בהתאמה. צריך גם לשאול מה האלטרנטיבה להגבלת חומצות שומן אומגה-6. כיוון שבכל מקרה צריכה שלהן עדיפה על פני צריכת שומן רווי.
הטענה אומרת שאין צורך להגביר צריכת אומגה-6 בתפריט מכיוון שבכל מקרה אנחנו אוכלים אותם בשפע – למעשה כל מה שאיננו שומן חד בלתי רווי, רווי ואומגה-3 הוא שומן אומגה-6 וזה אומר: אגוזים, שקדים, שמן סויה, חמניות, תירס, חריע, כותנה, טחינה ועוד.