-
דיון
-
מהמחקר שדווח כאן עולה שחלק משמעותי מה"שמנים הבריאים" (אם הבנתי נכון הכוונה לשמנים ללא סוכרת או מחלות לב ושנמצאים בכושר גופני טוב ?) מפתח תסמונת מטבולית (עמידות לאינסולין, יתר לחץ דם, רמה גבוהה של טריגלצירידים/HDL כולסטרול נמוך) – ואלה שאכן פיתחו תסמונת זו , גם בסיכון מוגבר למחלה קרדיווסקולרית. עם זאת, אותם "שמנים בריאים" שלא פיתחו תסמונת מטבולית לא היו בסיכון מוגבר למחלה קרדיווסקולרית בהשוואה ללא שמנים. האם המשמעות היא שאנו יכולים להגיד למטופלים עם BMI ברמות של 30-34 למשל, שאינם מצליחים להפחית ממשקלם (ויש רבים כאלה) שכל עוד יקפידו לשמור על כושר גופני גבוה ויהיו עם פרמטרים תקינים של סוכר וליפידים ולחץ דם מאוזן , שרמת הסיכון שלהם לאירועים קרדיווסקולרים היא "נורמלית" ושווה לזו של אנשים עם BMI מתחת ל-30 ?
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
- הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.