השאלה חשובה והתשובה מורכבת. אבל מאחר וזו פעם שלישית שאני כותבת את התשובה והיא נמחקת, אעלה אותה במספר שלבים.
לגבי המלח: כמות מלח ב- 3-6 גרם נתרן ליום היא 7.8-15.6 גרם. בכפית מלח יש 5 גרם מלח.
ההמלצה הכללית בעינה עומדת – הגבלת מלח מוסף ומזונות מומלחים במזון כמו:
Dietary sources for sodium include: table salt, soups and gravies, soy and other sauces, salad dressing, industrially prepared meat (such as salami or industrialized frozen meat), cheese, snacks such as pretzels and popcorn, pickled foods and industrialized food in general
לעומת זאת נראה לי שאין צורך יותר להגביל צריכת מזונות המכילים מלח כמו לחם וגבינה. כלומר ההמלצות בעינן עומדות רק שעכשיו גם נעמוד בערכי היעד…
לגבי אשלגן, אין הגבלת צריכת אשלגן לאנשים בריאים ולכן אני פשוט מצרפת מזונות עשירי אשלגן. בעיקרות ירקות ופירות עשירים באשלגן אבל יש כאלה שיותר עשירים
פירות: בננה, משמש, מלון, ענבים, שסק, תמרים, תאנים, פירות יבשים, אנונה, קיוי, מיצי פירות טבעיים
ירקות: גזר חי, ארטישוק, כרוב ניצנים, כרוב עלים, קולורבי, פטרוזיליה, פטריות, אספרגוס, כרובית, תרד
פחמימות וקיטניות ערמונים, פול מבושל, מוצרי סויה, שעועית לבנה, תפוחי אדמה, בטטות, חומוס
שומנים: אבוקדו, גרעינים, בוטנים שקדים ואגוזים (בתנאי שאין בהם מלח), חמאת בוטנים, טחינה, שומשום
חלב ומוצריו: אבקת חלב, גבינות צהובות
שונות: שוקולד חלב ומריר, חילבה, קטשופ, אבקת קקאו, רסק עגבניות.
בשר ודגים
ובשורה התחתונה
להפחית את כמות המלח השולחני (נתרן כלורי) המוסף למזון בבישול ובצלחת.
להעדיף מזונות המוכנים בבית על פני מזונות מעובדים/קנויים להעדיף מוצרי בשר טריים או קפואים על פני מוצרים משומרים, מעושנים או מעובדים.לאכול פחות מזונות המוחזקים במי מלח כגון מלפפונים חמוצים, זיתים וכדומה וכן פחות רטבים כגון קטשופ, חרדל, רוטב ברביקיו, רוטב סויה וכדומה.
להעדיף תיבול מזון בתבלינים, טריים ויבשים, מיץ לימון, חומץ.
להעדיף ירקות ופירות טריים, קטניות ודגנים מלאים ומוצרי חלב דלי שומן (כחלק מדיאטת דאש, שמתברר שקשורה לסיכון קרדיאלי מופחת גם באנשים ללא יתר לחץ דם).
מקווה שעניתי לשאלה באופן מספק.