תשובתו של גיא שלמון, דיאטן קליני וספורט, איש חינוך גופני ופיזיולוג, ולאחר מכן תגובתי
כולין מצוי בתזונת האדם בצורתו זו, או בצורת לציטין (פוספוליפיד הקשור לכולין, ומכאן גם שמו של לציטין הוא פוספטידיל כולין). כולין או לציטין מצויים במזון מן החי וגם במזון מן הצומח. אומנם מדובר ברכיב חיוני לאדם, אך חסר כולין נחשב לנדיר באוכלוסייה הכללית, ורשות בטיחות המזון האירופית מציינת כי לא נקבעו באיחוד האירופי ערכי התייחסות תזונתיים עבור כולין, כמו גם שאין עדויות לצריכה לקויה של כולין באוכלוסייה הרגילה.
EFSA: https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.2903/j.efsa.2011.2056
יש מספר אוכלוסיות ספציפיות שבהן רמה הכולין בסרום עלולה לרדת מתחת לנורמה, ובמקרים אלו ניתן להשלים כולין כתוסף תזונה (כמוסות כולין, או כמוסות לציטין). כך למשל, בקרב ספורטאים רצי מרתון (ריצה למרחקים ארוכים) נמצא שרמת הכולין בסרום עלולה לרדת לאחר ריצת מרתון (בהשוואה לשלב של לפני הריצה) ותוסף לציטין מחזיר את הרמה לנורמה, אך לא בהכרח תורם לשיפור הביצוע הספורטיבי.
הנה דוגמה למחקר כזה:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11194530
אם אינך מבצעת מאמץ גופני בעל תדירות גבוהה בשבוע, הייתי ממליץ לך להסתפק בתזונה בלבד, ותזונה ממקור צמחי גם היא תספק לך את הצרכים הנדרשים. היה ותחליט לצרוך תוסף של כולין, ניתן יהיה בהחלט להסתפק במולטי ויטמין או B קומפלקס, כי אלו מכילים בפורמולה גם כולין.
תגובתי: לדעתי אין צורך לקחת תוסף כולין דרך ויטמין B או מולטיויטמין כי אני לא חושבת שיש לנו חסר בויטמיני B ופרט למצבים של חסר קלורי אין צורך בתוסף מולטיויטמין.