-
דיון
-
לאחר שהופניתי להרצאתו של פרופ' חוליו ויינשטיין, שבה הוא טוען, שההמלצות הקיימות לאכול 3 ארוחות עיקריות ו- 3 ארוחות קטנות, לחולי סוכרת, עלולות להזיק להם, בהמשך לתשובתי הקודמת, אני רוצה לחדד מספר נקודות:
כשאנחנו באים לתת דיאטה לחולה סוכרת, תחילה אנחנו מתייחסים לאיכות הדיאטה ורק לאחר מכן, לחלוקה לארוחות.
הדיאטה שנחשבת היום כדיאטה הקלה ביותר לביצוע והבריאה ביותר, היא הדיאטה הים תיכונית, שלא כאן המקום להרחיב עליה.
הדרך ששתורמת במידה הרבה ביותר לאיזון סוכרת היא ירידה במשקל במקרה של עודף משקל, זאת ניתן להשיג על ידי כך שאווכלים פחות קלוריות ממה שמוציאים. לכן פחות חשובים זמני הארוחות ויותר חשובה הספירה הקלוריות והפעילות. כמובן שננסה לשכנע את המטופל לא להשיג את כל הקלוריות מפחמימות פשוטות, אבל זה מחזיר אותנו למגמה לדיאטה מאוזנת.
ארוחת בקר היא ארוחה חשובה לחולי סוכרת, אחרי צום הלילה. בד"כ בארץ אנחנו אוכלים את הארוחה העיקרית בצהרים ולא בערב. אנחנו גם יודעים שבערב רמת האינסולין עולה ולכן עדיף לאכול פחות.
כך שגם אם המלצות הרמב"ם לאכול ארוחה גדולה בבקר וקטנה יותר בערב, הוכחו כעת. הרי שהמסקנה הראשונה צריכה להיות, כפי שכבר כתבתי בתגובה הקודמת: להתאים את הדיאטה למטופל באופן שהוא יצליח לשמור עליה במשך זמן ארוך ככל הניתן.
במאמר מוסגר אגיד, כי אופן הצגתן של הדיאטניות בהרצאתו של פרופ' חוליו, כנוקשות, ומטעות – חוטאת למציאות וגם לחשיבות של הדיאטניות בטיפול בחולה הסוכרתי והיה עדיף לוותר עליה.
- הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.