-
דיון
-
מהמחקר שלהלן עולה שיש קשר מובהק ומשמעותי בין צריכה גבוהה יותר של חלבונים מן החי לסיכון מוגבר לסוכרת. אם אני מבין נכון את הקשר הסטטיסטי אז הוא "תלוי מינון" , כלומר הסיכון עולה ככל שאוכלים יותר בשר, וההבדל בסיכון בין צריכה יומית למשל של 50 גרם ל-100 גרם בשר משמעותו סיכון כפול לפתח סוכרת. האם זה אכן כך ? כלומר קשר ליניארי בין 0 צריכה (בצמחונים) ל-100-150 גר' ביום , מה שאומר שצמחונים אמורים להיות בסיכון הרבה יותר נמוך לסוכרת ? למי שכן אוכל בשר האם אפשר להציע רמות צריכה יומיות/שבועיות שיכולות לשמור על רמת סיכון "סבירה " ? האם יש הבדל בהקשר זה בין בשר עוף לבקר ? תודה
- הפורום 'תזונה' נסגר לדיונים ולתגובות חדשות.