השאלה מעניינת בשל מיעוט המחקרים בחולים. רוב המחקרים עוסקים במניעה ראשונית.
במחקר אחד מברזיל, אכילת לפחות 400 גרם ירקות ופירות נמצאה קשורה בהימצאות נמוכה ב- 47% של הפרעות קוגניטיביות ב-1864 קשישים בגיל 65 ומעלה, ממצב סוציואקונומי נמוך.
PLoS One. 2014 Apr 15;9(4):e94042. doi: 10.1371/journal.pone.0094042. eCollection 2014
בכ-1900 נשים סיניות מהונג קונג נמצא קשר הפוך בין דפוס אכילה של ירקות ופירות לפגיעה קוגניטיבית, במחקר חתך. הקשר הזה לא נמצא בכ- 1700 גברים.
J Nutr Health Aging. 2013 Sep;17(9):757-65. doi: 10.1007/s12603-013-0348-5
אני מניחה שניתן למצוא עוד מחקרים לשני הכיוונים אך עיקר הקשר נובע מאורח חיים בריא יותר באופן כללי באנשים עם פחות הפרעות קוגניטיביות או שאנשים עם אורח חיים יותר בריא פחות מפתחים הפרעות קוגניטיביות.