אנחנו עדיין רחוקים מהמסקנה הזו.
מדובר במחקר בתאי גזע, שבנו להם סביבה משרת שומן ונתנו להם כמות סוכרלוז השווה לזו שב- 4 פחיות משקה דיאט ליום. ואז ראו שרמות תאי דלקת עולה. וודאי שממחקר בתאי גזע אנחנו לא מוסמכים להסיק לגבי אנשים.
שנית – זהו מחקר שלא הוצג עדיין כמאמר בעיתון סקירת עמיתים אלא בכנס כך שאין לי את כל הפרטים של המחקר ולכן אתייחס למה שניתן ללמוד מהתקציר ומהראיון עם החוקרים.
במחקר אין קבוצת ביקורת. ייתכן שבאנשים בעודף משקל קיימת רמה גבוהה יותר של דלקתיות מלכתחילה והם היו מגיבים באותו אופן גם לממתיקים מלאכותיים וגם לסוכר.
בחלקו השני של המחקר החוקרים הישוו תאי שומן של אנשים בעודף משקל ורזים וראו רק באנשים בעודף משקל הצורכים ממתיקים מלאכותיים, את התהליך המזיק. ובכן נשאלת השאלה מה היו רואים באותם אנשים בעודף משקל אם היו צורכים סוכר. ייתכן שהמסקנה צריכה להיות שצריך להמעיט בממתיקים מלאכותיים, אבל בשום פנים ואופן אין להעדיף סוכר על פני ממתיקים מלאכותיים.
מסקנת החוקרים הראשונה אכן נכונה: שזהו מחקר מעבדה שבו רואים שייתכן שאנשים בעודף משקל רגישים יותר לממתיקים מלאכותיים מאשר אנשים במשקל תקין. אוסיף ואומר שאותו דבר נכון גם לגבי סוכר ואולי אפילו לגבי תזונה בכלל.
his in vitro analysis suggests that obese patients may be more sensitive to low-calorie sweeteners than non-obese
המסקנה הסופית של החוקרים:
This suggests that those with overweight or obesity should avoid low-calorie sweeteners completely
מרחיקת לכת והייתי אף אומרת ששומטת את "השטיח" מתחת רגליהם של אנשים בעודף משקל שאינם יכולים לשתות מספיק מים. יחד עם זאת – ההמלצה הגורפת שלנו לא להמתיק משקאות ווודאי להעדיף שתיית מים על פני משקאות ממותקים ו/או מוגזים – בעינה עומדת.
חג שמח!
-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 6 שנים, 5 חודשים ע"י מערכת האתר.