אכן שאלה מעניינת. נראה שההבדל העיקרי הוא בהגדרות הדיאטות אך כשמתרגמים לאוכל ההבדל מצטמצם.
דיאטת DASH היא דיאטה דלת שומן (27% מהקלוריות משומן, מתוכם 6% מהקלוריות משומן רווי) ולכן בעיקרון היא דלה במוצרי בשר מהחי. היא מכילה 1250 מ"ג סידן – רובו ממוצרי חלב ו- 4700 מ"ג אשלגן ממקורות ירקות ופירות. כתוצאה מכך היא עשירה בסיבים. בשלבים המתקדמים של המחקר הוסיפו לה הגבלת נתרן 1500-2300 מ"ג ליום. הדיאטה הזו נבדקה עבור יתר לחץ דם והוכחה כמפחיתה לחץ דם.
הדיאטה הים תיכונית מוגדרת כ"מבוססת על סוג הפחמימות והשומן ופחות על כמותם". ההמלצה היא לאכול דגנים מלאים, קטניות, ירקות ופירות (רצוי חיים וכמה שפחות מעובדים), שמן זית, ברמה יומית. ביצים, דגים, עופות – מספר פעמים בשבוע ,ממתקים בהגבלה ובפסגת הפירמידה הכי פחות מומלץ הוא הבשר (זאת למרות שאינני בטוחה שהמגבלה הזו תקפה בבקר המגודל בארץ, במידה ובוחרים את החלקים הרזים). אני לא יודעת מדוע היא דורגה כפחות טובה מה- DASH. אולי כי ההוכחה שהיא קשורה לתמותה פחותה, היא ממחקרי תצפית ואילו ה- DASH הוא מחקר התערבות.
לא מצאתי מאמר מדעי על הנושא – אלא את הסיכום לעיתונות המקצועית כך שלא ברור ממש הדירוג שלהם – מעבר למה שכתוב בתקציר בעברית שצירפת.
המקסימום שמצאתי הוא אתר שיווקי http://health.usnews.com/best-diet