להלן תשובתו של גיא שלמון האחר והיחיד!
יש דברים בגו, אם כי עדיין נדרשים מחקרים נוספים בכדי לבסס המלצות ברורות בנוגע לאכילת פלפל חריף
הרכיב הפעיל בפלפל חריף נקרא קפסאיצין = פיטוכימיקל בעל יכולת קשירה לרצפטורים בגוף הידועים בשם קולטני
TRPV1
קולטנים אלה קיימים על פני רקמות שונות, ובהם גם תאי אנדותל בכלי דם
הפעלת הקולטנים הללו מביאה לסיגנליים תוך תאיים המאפשרים אקטיבציה של חלבונים שונים בתא
כתוצאה מכך חלה הרחבה בכלי הדם (ואזודילטציה), הגברת ביטוי של אנזימים נוגדי חמצון והפחתה בחלבונים דלקתיים
במחקרים על בעלי חיים מכרסמים, מתן קפסיאצין הראה השפעות חיוביות על טרשת עורקים, תסמונת מטבולית ויתר לחץ דם
במחקר קליני כפול סמיות שפורסם ב
Nutrientsמתן תוסף קפסאיצין לבני אדם עם רמות HDL נמוכות (סיימו את המחקר 18 איש בקבוצת ניסוי לעומת 17 בקבוצת ביקורת) הביאה להגברת רמות HDL בקבוצת הניסוי ולהפחתה ברמת הטריגליצרידים וחלבון CRP בדם
במסקנות המחקר נכתב
In conclusion, capsaicin improved risk factors of CHD in individuals with low HDL-C and may contribute to the prevention and treatment of CHD
קיימים מחקרים קליניים נוספים על קפסאיצין ובריאות האדם, אך יש לזכור שכולם בחנו השפעת תוסף קפסאיצין, ולא אכילת פלפל חריף
עדיין לא ניתן לתרגם את הממצאים הללו להמלצות אופרטיביות של אכילת פלפל חריף, כמויות ותדירות שבועית
גיא שלמון
דיאטן קליני וספורט, איש חינוך גופני ופיזיולוגי