תשובתה של קרן הוד:
תודה רבה על מחקר מעניין, עם שיטות ותוצאות בהחלט מרשימות.
חשוב לזכור, שקיימים זנים רבים ושונים של חיידקים פרוביוטים שלכל אחד מהם ישנה חשיבות שונה בשמירה על תפקודה התקין של מערכת העיכול וחיזוק מערכת החיסון.
השפעת הפרוביוטיקה, לסוגיה השונים, על מחלות דרכי העיכול, כולל שלשולים ותסמונת מעי רגיש, נחקרה במחקרים רבים.
במחקר הזה השתמשו בחיידק אחד פרוביוטי, שנקרא: לקטובצילוס רוטרי, ולא ציינו את סוג הזן הספציפי. ניתן למצוא חיידק זה בשילוב עם חיידקים פרוביוטיים נוספים בחלק מהפורמולות הפרוביוטיות המשווקות בארץ, כגון: ביו-55 של חברת סופהרב.
במטה אנליזה שכללה 20 מחקרים קליניים, שבחנו את השפעת הפרוביוטיקה על תסמונת מעי רגיש, נמצא כי טיפול זה נמצא בקשר עם הקלה כללית בסימפטמים, לעומת קבוצת הביקורת (אינבו), ועם פחות כאבי בטן ונפיחויות.
כמו כן, בחודשיים האחרונים השקנו מחקר חדש ביחד עם צוות חוקרים מהמכון למחלות דרכי העיכול והכבד בבי"ח איכילוב ואנו מחפשים נשים הסובלות מתסמונת מעי רגיש עם שלשולים במחקר. העבודה באה להעריך את השפעת פרוביוטיקה (ביו-25) על תסמינים ומדים דלקתיים בנשים שסובלות ממעי רגיש עם שלשולים. במסגרת המחקר המשתתפות יטופלו בפרוביוטיקה במשך חודשיים ויילקחו בדיקות דם וצואה בשלושה מפגשים קצרים, אחת לחודש. בסוף המעקב כל משתתפת תקבל את הטיפול הפרוביוטי בחינם לחודשיים. המעוניינות להשתתף במחקר מתבקשות לפנות אליי – לקרן הוד: 057-2214380 hodkeren@gmail.com.
חשוב להדגיש, כי קיימת הטרוגניות רבה בקרב המחקרים הללו, הן מבחינת סוג החיידקים, השילובים השונים בינהם, והכמות שלהם, ולכן נדרשים מחקרים נוספים, שיבססו את הטיפול הפרוביוטי כטיפול יעיל למחלות שונות כולל שלשולים, תסומנת מעי רגיש.
קרן הוד
דיאטנית קלינית ודוקטורנטית באפידמיולוגיה ורפואה מונעת
057-2214380
hodkeren@gmail.com