ראשית אציין, שהסקירה שצרפת היא סקירה מקיפה ומרשימה. ניסיתי לחפש מי כתב אותה אבל לא מצאתי.
אני מבינה שהשאלה היא לגבי נשים שכבר חולות בסרטן השד. הסקירה הכי מעודכנת שמצאתי בנושא היא מ- 2016 ואנסה לסכם את החלק שמתייחס לסרטן השד:
ראשית יש להתייחס להבדלים בין אסטרוגן לאיזופלאבונים. ברמת המעבדה, בניגוד לאסטרוגן נמצא שאיזופלאבונים לא מאתחלים את פעילות רקמת הואגינה ולא גורמים להצמדות של טסיות. במחקר ההתערבות של הנשים Women's health initiative, בנשים פוסטמנופאוזליות, נשים שקבלו אסטרוגןן היו בסיכון פחות לפתוח סרטן שד פולשני בהשוואה לקבוצת הביקורת.באותו מחקר, דווקא תוספת הפרוגסטרון לאסטרוגן קשורה לסיכון מוגבר לסרטן השד יותר מאשר אסטרוגן לבד. ובסויה אין פעילות פרוגסטינית.
אדלג על המחקרים בעכברים… בקרב 11,000 נשים חולות סרטן, במעקב פרוספקטיבי, לא נמצא סיכון מוגבר לנשים שאכלו מזונות עם סויה במחקר מ- 2009, צריכת סויה לאחר האיבחון במשך מעקב של 3.9 שנים אחר 5042 נשים מאובחנות עם סרטן השד, נמצא כגורם מגן כנגד הישנות או תמותה מהמחלה. בהשוואה בין צריכת איזופלאבונים ברבעון הרביעי מול הראשון הסיכון היה: 0.77 עם רווח בר סמך של 95% 0.60-0.98.
שלש שנים לאחר מכן, אנאליזה משותפת של המחקר הזה ועוד שני מחקרי עוקבה עם משך מעקב ממוצע של 7.4 שנים, הסיכון לחזרת המחלה בקבוצה שצרכה הכי הרבה איזופלאוונים היתה 0.69 עם רווח בר סמך של 95% 0.61-0.92 והקשר המגן נצפה הן בנשים מאסיה והן בנשים אמריקאיות
מטאה אנאליזה ב- 11206 נשים, שכללה 3 מחקרי עוקבה ועוד שני מחקרי עוקבה מסין, הראתה אף היא סיכון פחות לתמותה ולהישנות המחלה. דווקא במטה אנאליזה הזו נמצא, שאכילת סוי מעלה את יעלות הפעילות של טמוקסיפן ותרופה מערכבת ארומטאז (anastrozole) – אני לא מכירה אותה. ותוצאות אלה סתרו תוצאות במודלים של עכברים.
במחקר התערובתי למשך 3 שנים בנשים נושאות הגן BRCA 1, BRCA 2, בקבוצה שאכלה 54 מ"ג ליום ג'ניסטאין רמות mRNA נותרו ללא שינוי בעוד שבקבוצת הביקורת רמתו ירדה. יש מספר תצפיות שמראות שבנשים עם סרטן השד הסויה יכולה לעבוד כחוסמת רצפטור לאסטרוגן בעוד במחקר אחר אכילת איזופלאבונים היתה קשורה באופן מגן גם בחולות ER+, אך גם ב- ER-.
.Forsch Komplementmed. 2016;23(2):75-80. doi: 10.1159/000444735. Epub 2016 Apr 12.
Impact of Soy Foods on the Development of Breast Cancer and the Prognosis of Breast Cancer Patients.
Messina M.
לעומת זאת בסקירה משנת 2017 מציינים הסוקרים, מחקרים בתרביות תאים ובבע"ח בהן נצפה אפקט מעודד גדילה של Genistein על ER+ .
במחקרים בבני אדם שצוטטו באותה סקירה , לא נמצא הקשר הזה.
LMedicines 2017, 4(2), 18; https://doi.org/10.3390/medicines4020018Dietary Isoflavones and Breast Cancer Risk. by Samira Ziaei and Reginald Halaby *
תוצאות מטהאנאליזה שפורסמה לפני חודשיים תומכות גם הן בתוצאות המניעה הראשונית בקרב 300000 נשים סיניות בנות 30-79 עם משך מעקב של 10 שנים בממוצע. על כל צריכה גבוהה ב- 10 מ"ג/יום הסיכון היה פחות ב- 3% (95% CI טווח 1-5%).
לצערי לא מצאתי המלצות מעשיות.