פרק 1 של סדנת בישול לדיאטנים- העשרת התפריט בירקות- אושר ואודי מכינים מתכון לרוטב ירקות עשיר שמתאים להכל והילדים אוהבים ומלמדים אותנו כיצד להעשיר את התפריט בירקות
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
רוטב אדום עשיר בירקות ומתאים לשימושים רבים – פסטה, קציצות, דגים, פיצה וכו'.
ניתן להכין את הרוטב בשתי דרכי הכנה לבחירתכם:
- הכנה בסיר – קצרה יותר ומעניקה טעם עדין יותר.
- ההכנה בתנור – מעניקה טעם קלוי ומעושן קלות.
אנחנו ממליצים להכין כמות משולשת לפחות של הרוטב ולשמור בקירור או בהקפאה. הרוטב נשמר כשבוע במקרר וכ-6 חודשים במקפיא.
מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 פלפל חתוך לקוביות
- 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום פרוסות
- רבע כוס עלי אורגנו טרי או 2 כפיות אורגנו יבש
- 6 כפות רסק עגבניות
- 400 גרם רוטב עגבניות נפוליטנה של קנור
- 3 כפות עדשים כתומות
- 4 כוסות (כ-1 ליטר) מים
- כפית וחצי מלח
- כפית סוכר
אופן ההכנה בסיר:
- מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן זית יחד עם בצל, גזר וסלרי. מטגנים כ-4 דקות על עוצמה בינונית תוך כדי ערבוב.
- חותכים לקוביות ומוסיפים פלפלים ,דלעת, קישואים ושום וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן דקה נוספת.
- מוסיפים את רוטב העגבניות "נפוליטנה" ואת שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים מתפוררות.
- מבשלים 10 דקות נוספות ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים במעט.
- טוחנים בבלנדר או בלנדר ידני לרוטב חלק.
אופן ההכנה בתנור:
- מחממים תנור ל- 200 מעלות במצב טורבו.
- חותכים לקוביות ומערבבים את הבצל, הגזרים, הסלרי, הפלפלים, הדלעת, הקישואים, השום והאורגנו עם שמן הזית.
- צולים בתנור 30-40 דקות עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
- בזמן שהירקות בתנור, מעבירים את שאר החומרים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות.
- כאשר הירקות מוכנים, מעבירים אותם לסיר, מערבבים וטוחנים לרוטב חלק.
למתכון נוסף של אודי ואושר להעשרת התפריט בירקות לחץ כאן