פרק 5 של סדנת בישול לדיאטנים: הפחתת נתרן- אודי ואושר מכינים מתכון לירקות וטופו בקארי הודי
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
ירקות וטופו בקארי הודי
6 מנות
מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי כתוש
- 1 כפית זרעי כמון
- 1 כף שטוחה קארי הודי
- 600 גרם טופו חתוך לקוביות
- 1 ראש כרובית מפורק לפרחים
- 2 יח' שומר חתוך לקוביות
- 1 כפית מלח
- 800 מ"ל קרם קוקוס דל שומן
להגשה
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- 3 כוסות אורז בסמטי לבן מוכן
- בוטנים קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים סיר, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצל מספר דקות.
- מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הכמון והקארי ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את הטופו ומטגנים 2 דקות.
- מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מורידים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
- מוסיפים כוסברה, מערבבים ומכבים את האש.
- מגישים על אורז לבן ומפזרים בוטנים מלמעלה.