מתכון לשניצל פילה עוף / טופו במרקם קשה עם צלעות תירס ושעועית חלוטה
מצרכים לציפוי השניצל:
- בקערה אחת: 4 ביצים + 1 כפית חרדל חלק
- בקערה שנייה: 2 כוסות קמח חומוס, 1 כף גדושה פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, 1 כפית אבקת שום
- בקערה שלישית: חצי כוס שיבולת שועל דקה, חצי כוס שומשום, חצי כוס קמח שקדים, כפית מלח
אופן ההכנה:
מצפים את השניצל (עוף/ טופו) לפי סדר הקערות ומניחים על תבנית אפייה.
מצרכים לצלעות תירס:
- 2 יח' תירס
- מרינדה: 1 כפית מלח, 1 כפית אבקת שום, 1 כפית פפריקה מתוקה (אפשר מעושנת), 3 כפות שמן זית.
אופן ההכנה:
1. חותכים קרוב לתחתית התירס ומעמידים את התירס על קרש החיתוך כשהבסיס של התירס (זה שחתכנו) יושב על הקרש החיתוך.
2. עם סכין חדה חותכים באמצע קלח התירס לכל אורכו ואז שוב כל חצי לאורך.
3. בעזרת מברשת, מברישים את צלעות התירס עם המרינדה ומסדרים על נייר האפייה, לצד השניצל.
4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל 25-30 דקות.
כשהתבנית בתנור….
- 300 גרם שעועית ירוקה טרייה
את השעועית חולטים בזמן שהתנור עובד ומתבלים במעט שמן זית, מלח וגרידת לימון.