4 מנות מצרכים לחצילים: 2 חצילים מאורכים מעט מלח 2 כפות שמן זית מצרכים למילוי ולרוטב: 300 גרם עוף טחון 1 בצל לבן גדול, קלוף 4 שיני שום, קלופות 1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה 1 ביצה 3 כפות פירורי לחם 1/2 כפית בהרט 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה 1/2 כפית מלח 2 כפות […]

מצרכים לחצילים:
2 חצילים מאורכים
מעט מלח
2 כפות שמן זית
מצרכים למילוי ולרוטב:
300 גרם עוף טחון
1 בצל לבן גדול, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 צנצנת רוטב עגבניות ארביאטה חריף של קנור
1 כוס מים רותחים
אופן הכנה:
– פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וממליחים מעט. מניחים על נייר סופג וממתינים בערך 15 דקות עד שהחצילים יגירו נוזלים. מייבשים עם נייר סופג נוסף או מגבת נקייה.
– מברישים את החצילים בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות.
– בינתיים מגרדים את הבצל על פומפייה וכותשים את השום. קוצצים דק את הכוסברה או הפטרוזיליה.
– מערבבים בקערה את כל המצרכים, פרט לחצילים, ומעבירים למקרר עד שהחצילים מוכנים.
– בסיר רחב ושטוח שמים את רוטב העגבניות והמים הרותחים ומביאים לרתיחה עדינה.
– יוצרים קציצות מאורכות, כמו קבב, ועוטפים כל קציצה בפרוסת חציל.
– מניחים את גלילות החצילים בתוך הרוטב שבסיר, אחד ליד השני, ומבשלים במשך 20 דקות עם מכסה סגור.
– מורידים את המכסה ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה פתוח או מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים במשך 10 דקות.
– מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.