פרק 2 של סדנת בישול לדיאטנים- אודי ואושר מכינים מתכון לחביתיות ללא גלוטן
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
חביתיות עדשים כתומות וטפיוקה
מצרכים:
לחביתיות:
● 3/4 כוס קמח עדשים כתומות
● 1/4 כוס קמח טפיוקה
● קורט נדיב מלח
● קורט נדיב אבקת אפייה
● כפית שמן זית עדין
● בערך 1 כוס מים/ חלב סויה/ חלב שיבולת שועל
למלית:
● רבע כרוב לבן פרוס דק ומעוך בידיים
● 1 גזר מגורד דק בפומפייה
● 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
● 2 כפות מיונז הלמנ'ס/ הלמנ'ס לייט
● 1 כפית חומץ תפוחים
● חופן עלי נענע קצוצים
● מלח ופלפל שחור לטעם
אופן ההכנה:
1. לחביתיות: טורפים בקערה את כל הרכיבים עד למרקם אחיד וחלק.
2. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, מורחים מעט שמן זית ויוצקים מהבלילה כמות מספקת (1/3 כוס בערך) שתכסה את המחבת בשכבה אחידה.
3. לאחר 30 שניות הופכים וממשיכים ל- 30 שניות נוספות. מוציאים ומצננים.
4. למלית: מערבבים את הירקות עם מיונז, חומץ, נענע והתיבול.
5. ממלאים כל חביתית בכף גדושה מהמלית, מגלגלים ומגישים.
למתכון נוסף של אודי ואושר ללא גלוטן לחץ כאן