"חומוס" עדשים כתומות עם מלפפון ונבטים מצרכים: 2 כוסות עדשים כתומות 3 שיני שום (לא חובה) מיץ מלימון אחד 2/3 כוס טחינה גולמית חצי כפית מלח להגשה: 1 מלפפון פרוס 1 כוס נבטים אופן ההכנה: שוטפים עדשים במי ברז ומסננים. מעבירים לסיר מתאים, מכסים ב-6 כוסות מים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, או […]
"חומוס" עדשים כתומות עם מלפפון ונבטים
מצרכים:
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 3 שיני שום (לא חובה)
- מיץ מלימון אחד
- 2/3 כוס טחינה גולמית
- חצי כפית מלח
להגשה:
- 1 מלפפון פרוס
- 1 כוס נבטים
אופן ההכנה:
- שוטפים עדשים במי ברז ומסננים.
- מעבירים לסיר מתאים, מכסים ב-6 כוסות מים ומרתיחים.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, או עד שהעדשים רכות אך לא מתפוררות.
- מסננים היטב ומצננים מעט.
- מעבירים את העדשים יחד עם שאר המרכיבים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
- מורחים על פריכית ומסדרים מעל פרוסות מלפפון וחופן נבטים.