מתכון ללביבות ירק אפויות בתנור
רכיבים:
- כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- חצי כוס כוסברה קצוצה דק
- עלים משלושה גבעולי סלרי קצוצים דק
- 50 גרם (1/3 כוס) קמח כוסמין מלא
- 70 גרם (חצי כוס) שיבולת שועל טחונה/דקה של תלמה
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן זית
- תיבול: מלח, פלפל שחור, כמון – לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל הקצוץ והשום עד שהבצל נהיה שקוף ומורידים מהאש.
- מחממים תנור ל- 190 מעלות.
- מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה ומתבלים.
- מרפדים את התנור בנייר אפייה ומשמנים מעט בשמן זית.
- מניחים לידנו קערת מים ולפני יצירת כל לביבה מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים צורת עיגול שטוח.
- מעבירים את הלביבות לתבנית ומברישים במעט שמן זית.
- לאפות 7 דקות, להפוך ולאפות 7 דקות נוספות.
בתאבון!
הערות:
אפשר להוסיף כל ירק עלים אהוב כמו בצל ירוק, עלי מנגולד, עלי סלק, תרד ועוד.
לעוד מתכונים לחץ.י כאן