פרק 3 של סדנת בישול לדיאטנים- תזונה מבוססת צומח- אודי ואשר מכינים מתכון לממרח זוקיני טבעוני
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
ממרח זוקיני צלוי ושעועית
מצרכים:
● 5 זוקיני פרוסים
● 1 בצל פרוס
● 2 כפות שמן זית
● 1 כפית אורגנו/ טימין יבש
● 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (קפוא/ שימורים)
● כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס
● חצי כוס שקדים
● 3 כפות שמן זית
● כוס כוסברה (עלים וגבעולים)
להגשה
● שמן זית
● שקדים קצוצים
● עלי כוסברה
● פריכיות (יוניליבר)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות על מצב טורבו.
2. מערבבים את הקישואים והבצל עם שמן הזית והאורגנו/ הטימין היבש וצולים בתנור כ- 25 דקות עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
3. מעבירים את הירקות הצלויים ביחד עם שאר המצרכים למעבד מזון וטוחנים בפולסים למרקם גרגירי.
4. מגישים עם שמן זית, שקדים וכוסברה, לצד פריכיות.
למתכון טבעוני נוסף מאת אודי ואושר לחץ כאן