פרק 5 של סדנת בישול לדיאטנים- שיטות להפחתת נתרן בישול: אודי ואושר מכינים מתכון למרק ירקות כפרי מופחת נתרן
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
מרק ירקות כפרי
מצרכים:
• 2 כפות שמן זית
• 2 גבעולי סלרי קצוצים
• 1 כרישה פרוסה
• 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
• 1 יח' שורש פטרוזיליה פרוס
• 3 שיני שום קלופות פרוסות
• 2 כפות רסק עגבניות
• 1 קישוא שטוף וחתוך גס
• 50-150 גרם קליפת גבינת פרמז'ן (או קליפת גבינה קשה אחרת)*
• כף אבקת מרק של קנור
• כוס גרגירי חומוס מבושלים (קפוא/ שימורים)
• צרור קטן פטרוזיליה
• 3 גבעולי טימין טרי
• 2 כפיות מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס
• 2 ליטר מים
להגשה
• פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית, הסלרי, הכרישה והגזרים. מטגנים כ-3 דקות.
2. מוסיפים את שורש הפטרוזיליה, השום ורסק העגבניות ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את שאר החומרים למעט המים ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה.
5. מורידים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
6. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומכבים את האש.
* לגרסה טבעונית מחליפים את קליפת הגבינה בכף רוטב סויה.
למתכון נוסף של אושר ואודי מופחת נתרן לחץ כאן