מתכון המנה הירוקה
חומרים עבור 10 מנות:
- 1 ק"ג עלי בוק- צ'וי
- 5 יחידות בצל ירוק
- 8 יחידות קטנות זוקיני
- 5 כוסות אפונה קפואה
- 2 כוסות שעועית ירוקה עדינה קפואה
- 10 שיני שום טרי קצוץ
- 40 גר' ג'ינג'ר טרי קצוץ (5 כפות)
- 4 כפות רוטב סויה בסגנון סיני מופחת נתרן קנור
- חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק בהפחתת סוכר קנור
- 3 כפות שמן קנולה
- 5 כפות שמן שומשום לתיבול
- 1 ק"ג אורז מלא
אופן ההכנה:
- מבשלים את האורז המלא עם 2.5 ליטר מים ומעט מלח.
- שוטפים ומיבשים את כל הירקות וחותכים חיתוך גס יחסית.
- מחממים מחבת ווק עם שמן קנולה ומטגנים את השום והג'ינג'ר טיגון קצר, מוסיפים את הזוקיני והבוק-צ'וי ומקפיצים כשלוש דקות.
- מוסיפים את השעועית הירוקה, האפונה והבצל הירוק ומקפיצים שלוש דקות נוספות.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי ולסיום את שמן השומשום ומבשלים שתי דקות נוספות.
- מגישים בצלחת עמוקה כף גדושה של אורז מלא ומעל ירקות ירוקים.
לעוד מתכונים לחץ.י כאן
חוברת מתכונים להורדה: