מתכון לסלט אורז אדום ועדשים שחורות
מצרכים:
- 300 גר אורז אדום (לפני בישול)
- 150 גר עדשים שחורות (ליפני בישול)
- 200 גר מלפפון ירוק טרי
- 1 צרור פטרוזיליה
- 150 גר כרוב סגול קצוץ דק
- מלח ,פלפל שחור גרוס
- 200 גר וינגרט הדרים או חרדל ודבש
- חצי קג גבינת לאבנה (ניתן להחליף בטחינה )
אופן הכנה :
- מבשלים את האורז האדום ביחס 1 כוס אורז ל 2.5 כוסות מים כ- 40 דקות על אש נמוכה ומצננים.
- מבשלים את העדשים במים ללא מלח לריכוך מלא, במשך כ 20-25 דקות ומצננים.
- קוצצים את המלפפון, כרוב סגול ,פלפל אדום קלוי וצרור פטרוזיליה.
- מערבים את כל המרכיבים בקערה רחבה ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים ויניגרט צ'ילי הדרים.
- מורחים את גבינת הלאבנה על הצלחת ומסדרים מעל את הסלט.
לעוד מתכונים לחץ.י כאן