מתכון לסלט ירקות ירוקים מאודים/מוקפצים
מצרכים:
200 גר שעועית ירוקה טרייה או קפואה
200 גר שומר פרוס
300 גר פרחי ברוקולי טרי
150 גר עלי תרד טריים
100 גר גבעולי סלרי
150 גר בצל ירוק
200 גר אספרגוס טרי
50 גר שמן זית
100 גר רוטב לימון ושמן זית "הלמנס"
50 גר שקדים פרוסים קלויים
אופן הכנה:
לאחר שטיפה וחיתוך של הירקות מסדרים את הירקות בשיכבה אחת כל סוג בנפרד .
מחממים תנור במצב אדים ל 100 מעלות ומאדים את הירקות אידוי קצר 5-3 דקות ומקררים מיד.
מערבבים את הירקות הקרים עם שמן זית ורוטב לימון ושמן זית ,
מוסיפים מלח ים לפי הטעם ומגישים עם שקדים פרוסים קלויים לקישוט.
- סלט זה ניתן להגיש קר או חם
- ניתן לגוון ולהחליף את מגוון הירקות: בקולרבי, כרוב לבן, זוקיני, עלי מנגולד, אפונה ופול ירוק
לעוד מתכונים לחץ.י כאן