6 מנות מצרכים: 6 פלפלים צבעוניים בינוניים, כאלה שיכולים לעמוד בסיר 1 כוס אורז בסמטי 3/4 כוס עדשים שחורות 2 כפות שמן זית 1 בצל גדול, קלוף 3 שיני שום, קלופות 3 גזרים, קלופים 2 עגבניות אדומות וקשות 1/2 כפית בהרט 1/2 כפית פפריקה אדומה 1/2 כפית כורכום 1/4 כוס צנוברים קלויים 1 צנצנת רוטב […]

6 מנות
מצרכים:
6 פלפלים צבעוניים בינוניים, כאלה שיכולים לעמוד בסיר
1 כוס אורז בסמטי
3/4 כוס עדשים שחורות
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף
3 שיני שום, קלופות
3 גזרים, קלופים
2 עגבניות אדומות וקשות
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית כורכום
1/4 כוס צנוברים קלויים
1 צנצנת רוטב עגבניות ופלפלים לשקשוקה של קנור
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
– חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות. מגרדים את הגזר והעגבניות על החלק הגדול בפומפייה.
– מרתיחים סיר בינוני עם הרבה מים וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את העדשים השחורות ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהעדשים רכות אבל עדיין מוצקות. מסננים היטב.
– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, פרט לפלפלים, לרוטב ולמים ומערבבים היטב.
– חותכים את החלק העליון של הפלפלים ונפטרים מהגרעינים.
– מניחים את הפלפלים, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, בתוך סיר רחב ונמוך כך שהם יצמדו אחד לשני וממלאים בתערובת של האורז עד 3/4 גובה.
– מזלפים מסביב את רוטב העגבניות והפלפלים ומוסיפים מים רותחים. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
– בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מורידים את המכסה ומעבירים את הפלפלים לתנור. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהפלפלים משחירים מעט בחלק העליון והאורז רך.