פרק 1 של סדנת בישול לדיאטנים: העשרת התפריט בירקות- אודי ואושר מכינים קציצות בקר וקישואים ברוטב פלפלים קלויים
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
קציצות בקר וקישואים ברוטב פלפלים קלויים
מצרכים ל 6 מנות:
לקציצות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- 200 גרם (1 כוס) בורגול מבושל (חצי כוס בורגול עבה מושרה 10 דקות במים רותחים)
- 3 קישואים מגוררים על פומפייה וסחוטים היטב
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 ביצים
- כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 250 גרם פלפלים קלויים טחונים (ניתן לקנות מוכן ולשטוף היטב)
- 1 כפית מלח + 1 כף פפריקה מתוקה
- חצי כוס מים
להגשה
- חצי כוס בזיליקום
אופן ההכנה:
- לקציצות: מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל- 240 מעלות.
- יוצרים קציצות ומעבירים למגש תנור מרופד בנייר אפייה.
- מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור ל- 10 דקות עד שהקציצות משחימות.
- לרוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית, שום ופלפל חריף.
- מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את הפלפלים הקלויים הטחונים, המלח, הפפריקה והמים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות על להבה נמוכה.
- מוציאים את הקציצות מהתנור ומעבירים לסיר עם הרוטב.
- מכסים את הסיר, מבשלים כ- 10 דקות, מפזרים בזיליקום ומגישים.