פרק 4 של סדנת בישול לדיאטנים- הפחתת פחמימות: אושר ואודי מכינים מתכון ללזנייה של חצילים ופלפלים קלויים מופחתת פחמימות
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
לזנייה של חצילים ופלפלים קלויים
מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 20/25 (כ- 10 מנות):
לחצילים:
● 4 כפות שמן זית
● עלים מ- 2 ענפי רוזמרין קצוצים
● כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
● 2 חצילים פרוסים דק לאורך
לרוטב הפלפלים והעגבניות:
● צנצנת פלפלים קלויים משומרים – לסנן את הפלפלים מנוזל ההשרייה ולשטוף במי ברז.
● 1 צנצנת רוטב עגבניות נפוליטנה של קנור
● 1 כוס עלי בזיליקום
● 3 כפות שמן זית ישראלי
● 2 כפות סוכר
● 2 כפות רוטב טריאקי של קנור
● 1 כפית מלח + 1 צ'ילי יבש חריף גרוס
לסידור:
● 4 עלי לזניה
● 3 כוסות מוצרלה מגוררת + 3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת – מערבבים
אופן ההכנה:
1. לצליית החצילים: מחממים תנור ל- 200 מעלות על מצב טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מסדרים את פרוסות החצילים על התבנית, מפזרים רוזמרין מלח, פלפל ושמן זית וצולים את החצילים כ-20 דקות עד שמתרככים.
3. לרוטב הפלפלים: טוחנים בבלנדר את כל החומרים לקרם חלק.
4. מורידים את טמפ' התנור ל- 180 מעלות ומסדרים את הלזניה: שופכים מעט מהרוטב לתחתית התבנית, מסדרים שכבת חצילים, 4 עלי לזניה, מפזרים גבינה ושופכים עוד רוטב. מסדרים שכבה נוספת של חצילים, ומעל רוטב וגבינה.
5. מכסים בנייר כסף וצולים כ-20 דקות.
6. מורידים את נייר הכסף, מעלים ל- 220 מעלות וצולים בתנור 10-15 דקות נוספות עד שהשכבה העליונה משחימה.
למתכון נוסף מופחת פחמימות של אודי ואושר לחץ כאן