פרק 4 של סדנת בישול לדיאטנים: הפחתת פחמימות- אודי ואושר מכינים מפרום קולרבי
מתכון מאת אודי ברקן ואושר אידלמן
מפרום קולרבי
מצרכים לסיר רחב:
- 3-4 יח' קולרבי קלופים
למילוי
- 400 גרם בשר בקר טחון פעמיים או 400 גרם "טחון מהצומח"
- 3 כפות קוואקר דק
- 1 קישוא מגורר דק וסחוט מנוזלים
- 1 בצל מגורד דק וסחוט מנוזלים
- 1 ביצה (או 2 כפות טחינה גולמית)
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף בהרט + חצי כפית קינמון
- 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 5 שיני שום פרוסות
- חצי פלפל חריף פרוס דק
- 3-4 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 כפות רסק עגבניות
- חצי כפית פפריקה מעושנת + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כפית מלח + 1 כפית סוכר + 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 עגבניות פרוסות
- 3 כוסות מים
להגשה
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות על מצב טורבו.
- למילוי: מערבבים היטב את חומרי המילוי.
- ממלאים: פורסים כל קולרבי ל- 2-3 פרוסות עבות ובכל פרוסה יוצרים חתך עד האמצע, כדי שאפשר יהיה למלא כמו סנדוויץ'. סה"כ מכל קולרבי ניתן להוציא 2-3 יח'.
- ממלאים את הקולרבי במילוי ומניחים בצד.
- לרוטב: מניחים בסיר רחב את השמן, השום והסלרי, מדליקים את הלהבה ומטגנים 2-3 דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים וממשיכים בטיגון עוד 2-3 דקות.
- מסדרים את פרוסות העגבנייה מעל, ומעליהן מניחים את הקולורבי הממולא.
- יוצקים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לתנור לשעה.
- מעלים את טמפ' התנור למקסימום ומכניסים את הסיר ללא מכסה ל- 10 דקות עד שהקולרבי משחים.
- מפזרים פטרוזיליה ומגישים.