מתכון לקציצות טופו אפויות מבושלות ברוטב עגבניות, קשיו וירקות ירוקים
מצרכים לרוטב עגבניות:
- 3 כפות שמן זית
- 3 תרמילי הל
- רבע מקל קינמון
- 3 יח' ציפורן
- כף שום קצוץ
- כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 2 בצלים קצוצים לקוביות
- 15 קשיו טבעי לא קלוי
- צנצנת רוטב עגבניות של קנור
- 1 כפית גרם מסאלה
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כוס ציר ירקות
אופן הכנה:
- בסיר גדול מטגנים את תרמילי ההל, הקינמון, והציפורן כ- 2 דקות.
- מוסיפים את קוביות הבצל וממשיכים לטגן עד לקבלת צבע שחום.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים כ- 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הקשיו יחד עם רוטב העגבניות, גרם מסאלה וזרעי הכוסברה הטחונים וכוס אחת ציר ירקות.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה סגור 20 דקות.
- מוציאים את התבלינים השלמים וטוחנים בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק.
** אם הרוטב סמיך מידיי ניתן להוסיף עוד ציר.
מצרכים לקציצות טופו:
- 2 קוביות טופו במרקם קשה (500 גרם)
- 1 גזר
- 1 שן שום
- חופן פטרוזיליה + כוסברה
- חצי כוס שיבולת שועל דקה
- 2 כפות קמח שקדים (ניתן להחליף בקמח חומוס/ עדשים אדומות)
- רבע כפית מלח
אופ ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד למרקם חלק.
- מכדררים עם ידיים משומנות במעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות.
לעוד מתכונים לחץ.י כאן