מתכון לגלילות חצילים ממולאות בריקוטה
רכיבים:
1 חציל גדול או 2 חצילים בינוניים
גבינת ריקוטה 5%
חצי צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום קנור
עלי בזיליקום טריים (לקישוט)
אופציונלי – מעט פרמז'ן מגורד
שמן זית
אופן ההכנה:
- פורסים את החציל לפרוסות, מפזרים מעט מלח ומשאירים למנוחה של 10 דקות.
2. מורחים את החצילים בשמן זית בעזרת מברשת וצורבים על מחבת פסים כ- 3 דקות מכל צד או על נייר אפיה בתנור
למשך 10-15 דקות (באמצע האפיה – ניתן להפוך את החצילים).
3. בקערה מערבבים את הריקוטה עם 2 כפות רוטב עגבניות בזיליקום.
4. מצננים מעט את החצילים ומניחים בקצה החצי כף מהמילוי ומגלגלים.
5. מניחים בתבנית מתאימה לאפיה בתנור ומערבבים את שאר הרוטב עם כמות זהה של מים ויוצקים על החצילים.
6. מפזרים מעל פרמז'ן לפי טעמכם ואופים במשך כ- 20 דקות בחום בינוני ( 180 מעלות).
בתאבון!
לעוד מתכונים לחץ.י כאן