מתכון למרק כתומים משודרג
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן קצוץ
- 2 שיני שום
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- תבלינים: חצי מקל קינמון, 3 תרמילי הל שלמים, 1 כפית כורכום, צ'ילי יבש גרוס
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- חתיכת דלעת/ חצי דלורית
- ציר ירקות
- 1 כוס חלב קוקוס
- רוטב סויה
- סילאן
אופן ההכנה:
- מאדים בצל בשמן זית עד לשקיפות, מוסיפים שום, ג'ינג'ר, הל וכורכום וממשיכים לטגן כ- 2 דקות.
- מוסיפים את הבטטה, הגזרים, הדלעת יחד עם ציר הירקות עד לכיסוי מלא של הירקות ואז מוסיפים את חלב הקוקוס.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד לריכוך מלא של הירקות.
- מוציאים את ההל ומקל הקינמון, ובעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את המרק עד להגעה למרקם חלק.
*אם סמיך מידיי אפשר להוסיף ציר\חלב קוקוס. - מתבלים ברוטב סויה ומעט סילאן לאיזון הטעמים.
לעוד מתכונים לחץ.י כאן