מתכון לסופגניות אפויות ומקמח כוסמין
חומרים עבור כ – 10-15 סופגניות:
- 500 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין מלא
- 25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים
- 50גרם (רבע כוס) סוכר קנים/חום
- 2 ביצים
- 150 גרם (2/3 כוס) חלב/מים
- 5 גרם (1 כפית) תמצית וניל – לא חובה
- 50 גרם (1/4 כוס) שמן זית/שמן קוקוס
- קורט מלח
לציפוי לפני אפייה:
- שמן זית
למילוי:
- ריבה בטעם תות שדה או כל טעם אחר של 778
לציפוי:
- לאחר שהסופגניות התקררו מפזרים מעט אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר.
- מוסיפים ביצים, חלב/מים ותמצית וניל ומעבדים במיקסר במהירות נמוכה ביותר כ-3 דקות.
- מוסיפים את השמן והמלח ומעבדים עוד 3 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים מעט בעזרת המברשת בשמן זית. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
- מחלקים את הבצק לכ-10-15 כדורים (בין 50-60 גרם).
- יוצרים כדורים עגולים, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומורחים אותם בשמן זית.
- מכסים בעדינות את הכדורים ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מורחים את הסופגניות בעדינות פעם נוספת בשמן זית ואופים כ-10 דקות.
- מוציאים מהתנור ומחכים שהסופגניות יתקררו. לאחר הקירור מחוררים כל סופגנייה באמצעות צנטר, ממלאים את שקית הזילוף בריבה ומזלפים.
- לפני ההגשה מפזרים מעל הסופגניות אבקת סוכר.
בתאבון!
הערות:
במידה ונשתמש רק בקמח כוסמין מלא הסופגניות יצאו מעט נמוכות, לעומת זאת אם נחצה את כמות הקמח לחצי קמח לבן וחצי קמח כוסמין נקבל סופגנייה יותר גבוהה.
לעוד מתכונים לחץ.י כאן